top of page

OFTE STILTE SPØRSMÅL

 • Hvordan vet jeg at jeg får det resultatet jeg ønsker?
  Alle våre behandlinger starter med en innledende konsultasjon hvor vi snakker sammen om hva du ønsker, og vi kommer med innspill til om dette er realistisk eller ikke. Vi kommer med anbefaling om teknikk og form tilpasset ditt ansikt, og du kan selv få være med og bestemme. Vi tegner opp et forslag, og så ser vi på dette sammen og justerer hvis nødvendig. En behandling består av to behandlinger, du kommer på etterfyll etter 3-5 uker. På første behandling starter vi alltid med litt forsiktig farge, slik at du kan venne deg til det. Deretter kan vi gjøre endringer og justeringer på form og farge når du kommer tilbake hvis nødvendig. For noen er det tilstrekkelig med ett påfyll, andre kan trenge ekstra.
 • Hva er forskjellen på microblading og permanent makeup?
  Begge teknikker kan gi naturlige og pene bryn. Microblading er en teknikk hvor vi bruker en håndpenn og risser inn tynne, fine hår i huden. Sluttresultatet blir diskret og veldig naturlig. Permanent makeup er med maskin og har en nål som går inn og ut som et stempel. Her kan man f.eks. også lage tynne fine hår, men pigmentet vil migrere litt mer under huden og man får et sterkere uttrykk, gjerne med litt mer skygge mellom hårene når det er tilhelet. Med maskin lager man også skyggelegging i brynet (noen teknikker er kalt ombrê/foggybrows/powderbrows). Begge teknikker kan brukes på mange ulike måter. Det som er avgjørende er utøverens ferdigheter og forståelse av hva som egner seg best for den enkelte kundes utgangspunkt og ønsker.
 • Hvor lenge varer det?
  Hvor lenge tatovering varer avhenger av hudtype, eksponering for sol, hudpleieprodukter, teknikk som velges m.m. Microblading er en mer naturlig måte å tatovere på, så det varer ofte fra 6 mnd. til et år før det trengs påfyll, mens permanent makeup varer i snitt 1-1,5 år. All permanent makeup i ansiktet er semi-permanent, og vil uansett gradvis avta. Om ikke tatoveringen er gjort alt for sterk, vil tatovering av bryn bli borte igjen ila. 1-3 år. Tatovert eyeliner sitter som regel mange år når det først er gjort. Fargen vil bli blassere, så om man ønsker en mørkere og dypere tone igjen tar man påfyll etter behov. Tatoverte lepper sitter også veldig godt. Det er vanlig med påfyll hvert 2. -3. år etter at første behandling med nødvendige påfyll er gjort. Les mer om påfyll i eget punkt.
 • Gjør det vondt?
  Alle behandlinger starter rolig hvor du får Embla bedøvelseskrem i 10-15 minutter før opptegning og behandling starter. De fleste syns det gjør mer vondt å nappe brynshår med pinsett enn selve tatoveringen.
 • Jeg er usikker på om jeg tør dette, hva om det ikke blir bra?
  Veldig mange av våre kunder kommer til oss fordi de er blitt anbefalt oss av en venninne eller bekjent. Vi har mye erfaring, og har hatt mange kunder som har ventet flere år før de har turt dette. Ofte så hører vi: "Hvorfor har jeg ikke gjort dette før!?" Vår spesialitet er naturlig og klassisk utseende tatovering. Det blir som regel mye penere enn egen daglig opptegning med sminke. De du møter vil måtte gå helt inntil for å kunne se at det faktisk er tatovert. Det er mange ektemenn som har vært redd for at konene sine skal komme hjem med den (ikke så heldige) gammeldagse streken, men som har blitt veldig positivt overrasket! Hvis du er usikker, kan du booke deg inn på en uforpliktende konsultasjon og hilse på Frøken Bryn. Det kan ofte gi mer trygghet, vi kan også se deg og dine muligheter. Slik kan vi gi deg en anbefaling om hvilken teknikk vi tror vil kle deg best.
 • Hvordan behandler jeg brynene og annen tatovering etterpå hjemme?
  Helingsperioden på permanent makeup er ca. 7 dager, men noen opplever at helingen går langsommere. Etter 14 dager kan skorper som sitter igjen på overflaten forsiktig vaskes bort med rent vann. Hold området generelt tørt og rent under helingsperioden og unngå bading og svømming, spa, solarium og soling, produkter som inneholder parfyme, hudbehandlinger og harde treningsøkter som innebærer svetting. Permanent makeup på bryn: Etter behandlingen vil du få anbefalt en krem eller antiseptisk salve som du smører på i et tynt lag hver kveld i 7 dager. Vær nøye med håndvask og hygiene og unngå å berøre det tatoverte området. Bruk gjerne q-tips til påføring av salve. Permanent makeup eyeliner: Unngå mascara og kosmetikk rundt øynene i 5-7 dager og spesielt oljebaserte sminkefjerningsprodukter. Du trenger ikke smøre, det kan gro rent og tørt. Skulle du føle deg sår i øynene, kan du skylle med saltvann/øyebadevann, men unngå å gni på det tatoverte området. Permanent makeup lepper: Etter behandlingen vil du få anbefalt en krem eller antiseptisk salve som du smører på i et tynt lag i 7 dager og gjerne før måltider. Unngå mat og drikke med sterke fargepigmenter 24 timer etter behandling. Vær nøye med håndvask og hygiene og unngå å berøre det tatoverte området. Bruk gjerne q-tips til påføring av salve. Vær nøye med hygiene. Får du munnsår, kan du kjøpe munnsårsalve på apoteket. Har du herpesviruset i kroppen, kan tatovering trigge utbrudd. Begynn gjerne en uke forebyggende med munnsårsalve før behandling hvis dersom du vet at du er utsatt for å få munnsår. Påfyll omtales i eget punkt.
 • Hvor lang tid tar det?
  Vi setter opp 1,5 time til første behandling. Da har vi god tid til å snakke, du ligger og slapper av med bedøvelse, og deretter gjøres opptegning og selve tatoveringen. Etterfyll etter 3-4 uker setter vi av 1 time til.
 • Hva om jeg ønsker endringer på form?
  Det går helt fint å gjøre korrigeringer både på form og farge når du kommer tilbake. Det må bare uansett gå minimum 3 uker før ny behandling for at huden skal få tilhelet seg skikkelig. Dette for bedre slutttresultat. Du kan tegne og sminke over om du føler for det fra 1 uke etter behandling og frem til du har ny time.
 • Napper du bort mine egne hår?
  Faktisk så blir vi fortsatt spurt ganske ofte om dette. Nei. Vi ønsker et så naturlig resultat som mulig, og har du egne hår over vil dette bare gjøre brynet ditt enda finere.
 • "Alt" har gått bort, hva gjør jeg?
  Vi mennesker har forskjellige hudtyper og immunforsvar. Noen støter ut mye farge etter første behandling, men hos noen sitter hvert eneste hårstrå perfekt når de kommer tilbake til etterbehandling. Begge deler er helt normalt! Du må uansett vente til du har ny time igjen til påfyll, så fyller vi på farge igjen da. Det fester seg som regel mye bedre etter andre behandling hos de som støter ut mye farge. I ventetiden kan du sminke over om du vil (fra etter 1 uke når det er tilhelet).
 • Hvilke teknikker finnes og hva passer meg?
  Vi behersker de fleste teknikker og stiler innen microblading og permanent makeup. Innen bryn kan du velge mellom hårpåtegning, skyggelegging eller kombinasjoner av dette. Det er stadige trender i brynsverden med mange fancy ord, men vi anbefaler alltid å ikke tatovere trender, men det som ligger naturlig for deg og ditt ansikt. Eyeliner kan tatoveres vedvipperot, kun forsterkning av vippekanten eller som mer definert eyeliner. På lepper kan du få definering av leppekontur med dus overgang til resten av leppen, eller full leppefarge som en lipglosseffekt uten definert liner. Når du kommer til oss blir vi sammen enige om teknikk og hva som passer deg.
 • Jeg har sett et bilde på Instagram eller Facebook, kan jeg få sånn tatovering?
  Du må gjerne komme med et bilde av hva du syns er fint og hva som inspirerer deg. Det er imidlertidig viktig å huske på at du mest sannsynlig har et helt annet utgangspunkt enn den personen du ser på bildet, både med utseende, farger og hudtype. Det som også er en gjenganger og litt synd i denne bransjen, er at de fleste utøvere legger ut bilder rett etter behandling, og ikke ferdig tilhelet resultat. Dette er to forskjellige utseender og gjelder for alle i bransjen uansett ferdigheter. Ferdig tilhelet resultat når det er grodd er dusere, fordi fargen ligger under huden og ikke oppå. Samtidig vil et tilhelet og grodd resultat være mer naturlig og mykere.
 • Får jeg skorper?
  Dette er veldig forskjellig fra person til person. De med normal til tørr hudtype får lettere skorper enn de med litt fetere hud. Begge deler er uansett helt normalt og påvirker ikke sluttresultatet. Husk å la skorpen dette av naturlig, slik at du ikke drar ut farge med skorpen. Eyeliner pleier ikke å skorpe seg. Lepper flasser gjerne etter 2-3 dager. Når skorpen detter av blir kontrasten mellom skorpe og det som er igjen under stor, og ofte føler man at alt detter av. Det kan også se ujevnt og flekkete ut i denne fasen. Når all skorpe er falt av jevner det seg ut og fargen kommer sterkere frem igjen.
 • Fargen sitter ikke slik jeg ønsker etter påfyll - hva gjør jeg?
  Da kan det hende du trenger et påfyll til for å oppnå ønsket resultat. Første gang du gjennomfører en permanent makeup-behandling, kommer du på etterfyll etter 3-5 uker. De fleste er ferdige og fornøyde med form og farge etter påfyll, men det er ingen garanti for at pigment fester seg hos alle. Permanent makeup utføres i hud som er levende vev, og ingen hud eller kropp (helse) er lik. Det er mange faktorer som påvirker hvordan pigment fester seg; hvordan huden gror og fornyer seg og omstendigheter i helingsperioden, hudtype, ditt kosthold, alder, ytre faktorer, hormoner og ulike balanser i kroppen. Det er også avgjørende at påfyll er gjort etter anbefalt tid. Noen trenger flere påfyll enn andre. For de fleste er det tilstrekkelig med ett påfyll etter første behandling, spesielt på bryn, men vi gjør oppmerksom på at det heller ikke unormalt at man kan trenge flere påfyll, spesielt på eyeliner og lepper. Dersom fargen er blass eller for svak, eller at farge ikke har festet seg tydelig nok, kan det tyde på at man trenger et ekstra påfyll og justering. Farge som ikke fester seg, anses ikke som en reklamasjon.
 • Jeg er en eldre dame - kan jeg ta permanent makeup?
  Ja, det kan du. Det er forskjell på ung og moden hud. Hos eldre mennesker er ikke cellefornyelsen like rask som hos de som er yngre, og huden kan bli skjørere, få linjer/rynker, folde seg og blir mer elastisk, det kan samles talg som gjør huden hardere, man kan få pigmentflekker og miste hår. Når vi arbeider på moden hud, arbeider vi litt "lettere" for jevnest mulig resultat og for å unngå å skade huden dersom den er skjør. Det kan ofte trenges flere påfyll av denne grunn. Når pigment fra permanent makeup først fester seg i moden hud, kan den likevel sitte lengre enn i yngre hud - fordi huden ikke fornyes like raskt. Noen ganger vil vi foreslå skyggelegging av bryn fremfor microblading, da microblading ikke alltid er egnet på skjørere hud. En grei ting å merke seg er at man ikke trenger å være "gammel" for at huden fremstår som eldre. Det er mange faktorer som påvirker huden - både gener, kosthold, livsstil og livsvaner (samt røyking, alkohol, sukker og medisiner). En person på 70 år kan ha "yngre" hud enn en person på 60, f.eks. Alder er således bare et tall. :)
bottom of page