FAQ

Frequently asked questions

Hvor lenge varer det?


Hvor lenge tatovering varer avhenger av hudtype, eksponering for sol, hudpleieprodukter, teknikk som velges med mer. Microblading er en mer naturlig form å tatovere på, så det varer ofte fra 6 mnd til et år før det trengs påfyll, mens permanent makeup varer i snitt et til 1,5 år. All permanent makeup i ansiktet er semi-permanent, og vil uansett gradvis avta. Om ikke tatoveringen er gjort alt for sterk, vil tatovering av bryn bli borte igjen ila 1-3 år. Tatovert eyeliner sitter som regel mange år når det først er gjort. Fargen vil bli blassere, så om man ønsker en mørkere og dypere tone igjen tar man påfyll etter behov. Tatoverte lepper sitter også veldig godt. Det er vanlig med påfyll hvert 2.-3. år.
Hva er forskjellen på microblading og permanent makeup?


Begge teknikker kan gi naturlige fine bryn. Microblading er en teknikk hvor vi bruker en håndpenn og risser inn tynne fine hår i huden. Sluttresultatet blir diskret og veldig naturlig. Permanent makeup er med maskin og har en nål som går inn og ut som et stempel. Her kan man også lage f eks tynne fine hår, men pigmentet vil migrere litt mer under huden og man får et sterkere uttrykk med gjerne litt mer skygge også mellom hårene når det er tilhelt. Begge teknikker kan brukes på mange ulike måter. Det som er avgjørende er utøverens ferdigheter og forståelse av hva som egner seg best for den enkelte kundes utgangspunkt og ønsker.
Gjør det vondt?


Alle behandlinger starter rolig hvor du får Embla bedøvelseskrem i 10-15 minutter før opptegning og behandling starter. De fleste syntes det gjør mer vondt å nappe brynshår med pinsett enn selve tatoveringen.
Hvordan vet jeg at jeg får det resultatet jeg ønsker?


Alle mine behandlinger starter med en innledende konsultasjon hvor vi snakker sammen om hva du ønsker, og jeg gir innspill på dette er realistisk eller ikke. Jeg kommer med anbefaling om teknikk og form tilpasset ditt ansikt, og du kan selv få være med og bestemme. Jeg tegner opp et forslag, og så ser vi på dette sammen og justerer hvis nødvendig. En behandling består av to behandlinger, du kommer på etterfyll etter 3-4 uker. Første behandling starter jeg alltid med litt forsiktig farge, slik at du kan venne deg til det, og vi kan gjøre gjøre endringer og justeringer på form og farge når du kommer tilbake hvis nødvendig.
Napper du bort mine egne hår?


Faktisk så blir jeg fortsatt spurt ganske ofte om dette. Nei! Vi ønsker et så naturlig resultat som mulig, og har du egne hår over vil dette bare gjøre brynet ditt ennå finere.
Hvor lang tid tar det?


Jeg setter opp 1,5 time til første behandling. Da har jeg god tid til å snakke, du ligger og slapper av med bedøvelse, opptegning og selve tatoveringen. Da har jeg god tid. Etterfyll etter 3-4 uker setter jeg av 1 time til.
Hva om jeg ønsker endringer på form?


Det går helt fiint å gjøre korrigeringer på både form og farge når du kommer tilbake. Det må bare uansett gå minimum 3 uker før ny behandling, for at huden skal få tilhelt seg skikkelig. Dette for bedre slutttresultat. Du kan tegne og sminke over om du føler for det fra 1 uker etter behandling til du har ny time.
"Alt" har gått bort, hva gjør jeg?


Vi mennesker har forskjellige hudtyper og immunforsvar. Noen støter ut mye farge etter første behandling, men hos noen sitter hvert eneste hårstrå perfekt når de kommer tilbake til etterbehandling. Begge deler er helt normalt! Du må uansett vente til du har ny time igjen til påfyll, så fyller vi på farge igejn da. Det fester seg som regel mye bedre etter andre behandling hos de som støter ut mye farge. I ventetiden kan du sminke over om du vil (fra etter 1 uke når det er tilhelet)
Hvordan behandler jeg brynene og annen tatovering etterpå hjemme?


Du får med deg en salve som du smører et tynt lag hver kveld i 5 kvelder. Unngå å dusje samme dag. Unngå bading, harde treningsøkter, badstu, soling og lignende i helingsperioden som i snitt er 5-7 dager. Vær nøye med håndvask og hygiene. Bruk gjerne q-tips til påføring av salve. Hold området generelt tørt og rent. Unngå egne kremer, renseprodukter og sminke på det tatoverte området mend det gror. Permanent makeup eyeliner: Unngå mascare i 5 dager. Du trenger ikke smøre på noe. La det gro rent og tørt. Skulle du føle deg sår i øynene samme dag, kan du skylle med saltvann. Permanent makeup lepper: Du får med en salve som du smører etter behov. Vær nøye med hygiene. Får du munnsår kan du kjøpe munnsårsalve på apoteket. Har du herpesviruset i kroppen, kan tatovering trigge utbrudd. begynn gjerne en uke forebyggende med munnsårsalve før behandling om du vet du kan få munnsår.
Jeg er usikker på om jeg tør dette, hva om det ikke blir bra?


Veldig mange av mine kunder kommer til meg fordi de er blitt anbefalt meg av en venninne eller bekjent. Jeg har mye erfaring, og har hatt mange kunder som har ventet flere år før de har turt dette. Ofte så hører jeg: "Hvorfor har jeg ikke gjort dette før!?" Min spesialitet er naturlig tatovering. Det blir som regel mye penere enn egen daglig opptegning med sminke. De du møter vil måtte gå helt inntil for å kunne se at det faktisk er tatovert. Det er mange ektemenn som har vært redd for at konene sine skal komme hjem med den gammeldagse streken, som har blitt veldig postitivt overrasket! Om du er usikker kan du booke deg inn på en uforpliktende konsultasjon og hilse på meg. Det kan ofte gi mer trygghet, og jeg kan også se deg og dine muligheter, så gir jeg deg en anbefaling hvilken teknikk jeg tror kler deg best.
Hvilke teknikker finnes og hva passer meg?


Jeg behersker de fleste teknikker og stiler innen microblading og permanent makeup. Innen bryn kan du velge mellom hårpåtegning, skyggelegging eller kombinasjoner av dette. Det er stadige trender i brynsverden med mange fancy ord, men jeg anbefaler alltid å ikke tatovere trender, men hva som ligger naturlig for deg og ditt ansikt. Eyeliner kan tatoveres med vipperot, kun forsterkning av vippekanten eller mer definert eyeliner. På lepper kan du få definering av leppekontur med dus overgang til resten av leppen, eller full leppefarge som en lipglosseffekt uten definert liner. Når du kommer til meg blir vi sammen enige om teknikk og hva som passer deg.
Jeg har sett et bilde på Instagram eller Facebook, kan jeg få sånn tatovering?


Du må gjerne komme med et bilde av hva du syntes er fint og hva som inspirerer deg. Det er midlertidig viktig å huske på at du mest sannsynlig har et helt annet utgangspunkt enn den personen du ser på bildet, både med utseendet, farger og hudtype. Det som også er en gjenganger og litt synd i denne bransjen, er at de fleste utøvere legger ut bilder rett etter behandling, og ikke ferdig tilhelet resultat. Dette er to forskjellige utseender og gjelder for alle i bransjen uansett ferdigheter. Ferdig tilhelet resultatet når det er grodd er dusere fordi fargen ligger under huden og ikke oppå. Samtidig vil et tilhelet og grodd resultat være mer naturlig og mykere.
Får jeg skorper?


Det er veldig forskjellig fra person til person. De med normal til tørr hudtype får letter skorper enn de med litt fetere hud. Begge deler er uansett helt normalt og påvirker ikke sluttresultatet. Husk å la skorpen dette av naturlig, slik at du ikke drar ut farge med skorpen. Eyeliner bruker ikke å skorpe seg. Lepper flasser gjerne etter 2-3 dager. Når skorpen detter av blir kontrasten mellom skorpe og det som er igjen under stor, ofte føler man alt detter av. Det kan også se ujevnt og flekkete ut i denne fasen. Når all skorpe er falt av jevner det seg ut og fargen kommer sterkere frem igjen
Jeg har fått et hakk eller mangler noen hår på det ene brynet, må jeg betale for dette?


Første gang du tatoverer kommer du på etterfyll etter 3-4 uker som er inkludert. De fleste er ferdige og fornøyde med form og farge etter påfyll. Trenger du en ekstra justering, vurderer jeg om det er noe jeg kunne gjort annerledes så er denne inkludert. Er det faktorer jeg ikke kan påvirke, som hudtype og andre omstendigheter i heligsperioden jeg ikke kan noe for, tar jeg betalt for utstyret jeg bruker. Book deg inn på "Korrigering etter 1 mnd" uansett, så blir vi enige før jeg starter.